Nejvíce lidí na světe hraje fotbal

   V České republice nastává každý rok šílenství na začátku května, kdy začíná MS v ledním hokeji. Obchody jsou plné vlajek do oken, na zrcátka aut, různých transparentů a téměř každý občan se dívá a nenechá si ujít jediný zápas s Českem. I když se to může zdát, lední hokej je až 3. nejoblíbenějším sportem na Zemi.

Má asi 2 miliardy fanoušků. Nejlepšími zeměmi jsou Kanada, Švédsko nebo třeba Rusko, které má na svém kontě již 27 zlatých medailí (počítáno i se SSSR). Česká republika (a Československo) drží třetí místo s 12 zlatými medailemi. Nejznámějším českým hráčem je Jaromír Jágr, který je stále aktivní i ve svých 44 letech. Současně hraje za tým Florida Panthers v USA.

Máme velmi silný tým v tomto sportu, ale nedá se to říct o fotbale.
   Fotbal je nejoblíbenějším sportem na planetě. Přibližně se tohoto sportu účastní, ať už jako fanoušek nebo hráč, 3,5 miliardy lidí. Každé 4 roky se koná MS ve fotbale, které je organizováno světovou federální organizací FIFA. Nejvíce úspěchu sklidila zatím Brazílie, poté Německo a třetí místo drží Itálie.

Česko vyhrálo pouze dvakrát druhé místo, a to v roce 1934 a 1962 ještě jako Československo. V Německu i Brazílii berou fotbal velmi vážně (asi tak, jako Česko lední hokej). Většina národa fandí, na domech visí vlajky nebo je mají vylepené v oknech. Pokud v Německu slaví vítězství, všichni jdou do ulic a hulákají a slaví do ranních hodin.

   Druhým nejoblíbenějším sportem je překvapivě kriket. V Česku není až tak oblíbený, to se ale nedá říct o Pakistanu, Anglii, Západní Indii nebo Jižní Africe. Tento sport je tam velice oblíbený hraje nebo ho sleduje každý rok okolo 3 miliard lidí.

   V ČR máme také velice úspěšné tenisty a tenistky, jako Petru Kvitovou, Tomáše Berdycha nebo Lucii Šafářovou.  Tenis je čtvrtým nejoblíbenějším sportem. Na pátém místě se umístil volejbal, který je v Evropě velmi populární např. v Itálii nebo Polsku.