PEČENÍ? LÁSKA NA CELÝ ŽIVOT

Každý z nás si jistě pamatuje počátky svého kulinářského umění. Ne vždy to bylo snadné a ne vždy se nám to, co jsme chtěli připravit, povedlo. Určitě si vzpomínáte na ten nepořádek v kuchyni, kdy jste si “systematicky“ rozmístili suroviny hlavně na podlahu, než do mísy na lince. Nebo na ty hromady kuchařek, ve kterých jste hledali jeden určitý recept, ale stále ho ne a ne najít. Či snad na zklamání, když se váš výtvor, tak “dokonalý“ a “úžasný“, už tak dokonalým a úžasným po vytáhnutí z trouby nezdál. Všichni, kdo se odvážili něco upéct, uvařit nebo usmažit, tohle riziko podstoupili a pak už jen očekávali, kdy cinkne minutka na kuchyňské lince a oni se dozvědí, jak dopadli tentokrát. Jak si ale udržet klid a nadvládu v kuchyni a neudělat větší nepořádek, než je nezbytně nutné?
vánoční sušenky
 
HLAVNÍ JE PŘIPRAVENOST
 
Před každým výkonem v kuchyni byste měli vědět, co přesně chcete vařit nebo péct. Rozhodně není dobré běžet do obchodu v zástěře a s fleky od mouky a vajec na obličeji, protože jsme zapomněli koupit droždí do buchet. Je lepší si předem odškrtnout všechny potřebné suroviny a ty si pak následně nachystat na stůl. V nejhorším případě si pak jen sáhnete do skříňky pro drobnost.
 
EXPERT VS. LAIK
 
Nikdo z nás se přece nenarodil jako kulinářský mistr s Michelinskou hvězdou. I úplný kazisvět může připravit chutné jídlo, stačí jen chtít. Postupem času, kdy si osvojujeme tuto dovednost, se sami naučíme pár triků, které nám pak ulehčí práci.
 
POMOC SE VŽDY HODÍ
 
Nechat si poradit od babičky nebo od maminky? Tohle je snad největší dilema. Nejčastěji poradí matka, která má ve většině případech mobil u sebe. Na babičku se však můžeme spolehnout s tradičními rodinnými recepty.
 
TICHO LÉČÍ
 
Zpíváte si nahlas a falešně ve sprše? Nemusí tomu tak být i v kuchyni. Pokud tedy nebydlíte v paneláku a nesnažíte se přeřvat hlučné sousedy nad vámi. Ne všem sedne hudba u vaření, proto pokud vás rozptyluje, je lepší ji vypnout a soustředit se na hrnec na plotně, než abyste pak skončili s popáleninami na pohotovosti.
příprava na vaření
 
V ROUŠE EVINĚ
 
Možná někteří z vás někdy byli nebo slyšeli o akcích, kde kuchaři připravují jídlo nazí. Nemusí to být nutně prominentní akce, stačí se protáhnout okolo nudistické pláže. Každopádně pokud vám vadí nechtěný vlas v polévce, co byste řekli na chlup v bramborové kaši, kterou jisto jistě připravoval váš milovaný zarostlý přítel?