Čína z jídelny vs. skutečná čína z restaurace

Mnoho z nás si pod pojmem čínské kuchyně představí kuřecí kousky v kari omáčce (na český způsob) a třeba s oříšky a rýží, plus nějaká ta malá zelenina. A to je to největší terno, co někteří poznají. Ovšem ten náš „tradiční“ pokrm je opravdu jenom náš, v Číně na něco takového jen tak nenarazíte. Pravděpodobně to jídlo vzniklo cizokrajnou inspirací nějakého českého kuchtíka. Pokud chcete poznat tu pravou kuchyni, není váš cíl nic jiného než pravá čínská restaurace OnlineChlap.cz.dimsum knedlíčky v klasické krabičce.jpg
 
Byť pro mnohé z nás může být něco takového šok, tedy že nenajdeme tu naši klasiku mezi nejrůznějšími pokrmy na jídelníčku, někteří z nás to i ocení, protože tohohle jídla máme až po krk z nejrůznějších závodních stravoven. A kdo si myslí, že taková restaurace vypadá pouze jako nějaké opleskané bistro na nádraží, tak bude určitě mile potěšen, když vejde dovnitř. Dnes se ale budeme bavit o jídle, ne o interiéru. Takže, pro příklad si uvedeme, že jste si za celý měsíc našetřili nějakou tu tisícovku, abyste rodinu vzali na dobrý oběd. Pokud tedy máme větší rozpočet, neberme si hned jenom hlavní jídlo, ale udělejme z toho opravdu zkušenost se vším všudy. Dejte si předkrm, polévku, jídlo, nějaký zákusek a třeba i nějaké to cizokrajné pití. A uvidíte, že se vám rozšíří obzory s každým soustem.
 
Někdo by mohl říci, proč by za něco takového utrácel peníze? No, to je na každém z nás, do čeho ty peníze vloží. Někdo si raději koupí každý den „pivínko“, někdo si zajde jednou za měsíc do pěkné restaurace na oběd či na  večeři. Je to víceméně boj priorit.jarní závitky servírované s omáčkami na talíři.jpg
 
A aby naše zkušenost, když už si na to našetříme, byla „to pravé ořechové“ a byl to až zážitek, vyberme si restauraci, kde jsou dobrá hodnocení a dobré recenze. Ať se vám nestane, že zabočíte do nějakého nádražního bistra. To bychom se zase totiž obrátili jiným směrem.